Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Pan-theon

orden har glesa beröringspunkter
med det vi en gång trodde att vi var

idag skyler vi över
varje avsteg från materia
med vetenskap

men inuti växer en längtan
efter sådant vi inte kan förstå
och som rör vid överblivna känslor

det finns något outforskbart
som viskar ett bortglömt språk

i heliga lunders källsprång
bland stumma träds pelarsalar

och det hörs under sommarnätter
som en sång av gamla tiders gudar
trots en avförtrollad värld

ur den stämningen stiger
en gnista som handlar om
annat än boksidor torra som fnöske




Fri vers av Cadena
Läst 391 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2014-06-20 19:30



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Får mig att tänka på platsens ande ...
2014-06-21

  Lars Hedlin
Bra stark och känslofylld
2014-06-21
  > Nästa text
< Föregående

Cadena
Cadena