Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
eget foto


Skolk

 

jag skolkar inte

bara vilar mig en dag

 

stannar hemma från kyrkan

och sommarmusiken

 

jag njuter i skuggan

på min altan

idag klipps inget gräs

ingen rökare syns till

som förpestar luften

så min astma ger sig till känna

och jag måste gå in

 

sitter och njuter

lyssnar till svalorna

ser på humlorna

som så flitigt hämtar nektar

ur blommorna som växer

och frodas

 

allt detta får mig

att må bra

glädjas i stunden

som är nu

 

så idag stannar jag hemma

hoppas den som bytte dag

med mig som kyrkvärd kom

 

jag stannade hemma

för att få vila mig

ta vara på dagen som är

 

 

anits 13 juli 2012

 




Fri vers (Prosapoesi) av anits VIP
Läst 431 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2013-07-13 23:31



Bookmark and Share


  Alva Johnsson VIP

Du är duktig på att njuta det livet bjuder. Och att sätta ord på det.
2013-07-16

  Michaela Dutius
Så fint att du fick en skön stund - en vacker söndag och tack för att du skrev så vackert om det!
2013-07-15

  Lars Hedlin
Bra att ta en andpaus ibland!
2013-07-15

  Bibbi VIP
Nödvändiga pauser i livet.
2013-07-15

  Eva Helene VIP
Så fint om din dag!
2013-07-14

  ResenärGenomLivet VIP
Början på din dikt fick mej att le stort...du gjorde helt rätt...
2013-07-14

  genni VIP
åh vad skönt...kram
2013-07-14

  Fem hjärtan VIP
Ha det riktigt skönt i dag! :)
2013-07-14

  Christine Sabel
ha en skön söndag
2013-07-14

    ej medlem längre
Du verkar ha det så fint! Tacka Herren....
2013-07-14
  > Nästa text
< Föregående

anits
anits VIP