Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Än finns det hopp


Glesbygd


I går om aftan
då det va
så fint e vär,
feck jäg för mäg
att jäg skull gå
\'n sväng genom byn
längs å\'n
ålldeles
utan ärar\'n.

Då såg jäg
hävä åstranna
\'n katte
som hadd fastn
mella\'n par stena
å dränkt säg.

Hävä Hilmars-
järnvägsövergången
fann jäg
\'n stor\'n benknote
tå na slag.
Troligen borti
nan ålg,
som hadd vorte
ihålkörd
tå na timmertåg.

Å mitt på landsvägen
låg
\'n dö\'n
ickor.

Man bli
fäjjen å gla,
då man si
na tecken
på att byn lev.



Nicke Sjödin
(Ordförklaringar för obildade:
vär = väder
ärar\'n = ärende
ålg = älg
ihålkörd = ihjälkörd
ickor = ekorre
fäjjen = lycklig)




Fri vers av Nicke Sjödin
Läst 3043 gånger
Publicerad 2006-03-04 17:22



Bookmark and Share


    raggnarr
Dä tjänns nästan såm du har varrt å gått på vägera här ner i Värmland där ja bor, för dä värker såm ôm dä hänner lika mykk hem när däj såm dä jör här. Dä ä att tur att dä finns fôlk mä glimten i öga.
Hälsningar Raggnarr i Hagfôrs.
2006-08-29

  Anders P VIP
Som nollåtta utflyttad i spenaten börjar man så smått hajja klyket efter tjugo bast. Vajert Nicke.
2006-03-04

    anakin
Haha! Den var rolig! Jag har varit ganska mycket i Norrland och min mamma är född där, så jag förstod rätt så fort. Kul att höra något som är så långt ifrån storstad det kan gå. =)
2006-03-04
  > Nästa text
< Föregående

Nicke Sjödin