Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in
 


Antologi: Lyfta locket av Uppsala. ETT HALVT HJÄRTA. Sidan 160 ISBN: 978-91-979269-4-2 www.studentbokhandeln.se


ETT HALVT HJÄRTA-DEL 4/SISTA AVSNITT

Det är hemmakväll med familjen. Det är fullfart hemma med min dotter. Victoria är förväntansfull inför kvällens Eurovision Song Contest då hennes favoritartist Robin Stjernberg ska tävla för Sverige i Malmö. Hon springer runt, sjunger, dansar framför TV:n och blockerar mig och mamman att titta på TV, men hon bryr sig inte. Sedan får hon en idé om att skapa en affisch för sin artist. Hon springer iväg, googlar fram några bilder av Robin, skriver ut dem och börjar klippa bilderna.

Det är några timmar kvar till finaltävlingen i Eurovision Song Contest 2013. Medan jag hjälper Victoria att plocka fram sina färgkritor och ett ark papper ringer min telefon. Jag svarar och det är från posten. Killen på andra sidan luren frågar om någon är hemma så att han kan lämna ett paket. Jag får ibland paket eller blommor av vänner som vill gratulera mig eller min familj för olika högtider. Jag går och öppnar dörren. Jag får ett paket som gör mig överraskad. Det är från hemlandet. Jag blir genast orolig. Är det igen ett tomt paket som ska förstöra min kväll med min familj och störa min sömn igen. Jag tittar på det sorgsen och funderar. Jag har sedan länge valt att inte öppna de brev eller paket som jag får på eftermiddagar eller kvällar ifall jag misstänker att de innehåller en dålig nyhet. Det är en strategi som hjälper mig att ha en lugnare kväll och mindre orolig sömn. Sömnen kan bli mycket oroligare om jag läser en dålig nyhet på en kväll. Så jag tittar på paketet och går sedan och lägger det i ett hörn av min klädkammare. Jag återvänder till Victoria och fortsätter att hjälpa henne med hennes affisch. Jag bestämmer mig att inget ska förstöra den här kvällen med min familj.

Tävlingen börjar. Artisterna sjunger en efter en. Robin Stjernberg är den 16:e artist som uppträder med sin ”you”. De två minuterna Robin håller på med sin performance sitter jag helspänd och tittar på honom. Jag hoppas verkligen att han klarar sig att sjunga igenom sin låt och göra sitt bästa. Det är första gången jag får en sådan känsla inför ett artistuppträdande. Jag hade nämligen tittat på Loreens Euphoria i Baku året innan och tyckte att hon var absolut en värdig vinnare av Eurovision Song Contest. Men att känna så för den unge Robin är på en annan nivå. Det är annorlunda.  Det är liksom på hjärtenivå. Min känsla för Loreen var liksom på hjärnnivå. Jag tyckte nämligen att Loreens låt och hennes uppträdande varit annorlunda och hade ett budskap som gjorde henne och hennes låt till någonting exceptionell. Men i Robins fall vill jag med hela mitt hjärta att han ska klara sig bäst, såsom han önskar sig. Robin klarar att göra ett strålande uppträdande. Både låten och dansen sätter perfekt. Jag kan känna mig lättad. Att vinna eller inte vinna i tävlingen inte är någonting jag tänker på.

Victoria lyckas att göra sin affisch färdig. Hon klipper och sätter upp två bilder av sin idol på ett A-fyra papper. Hon ritar ett rött hjärta under bilderna och skriver ”love you” på det. Hon lägger olika färgglada färger på pappret, tar det upp, gör ett v- tecken och ber mig att ta ett foto, sedan lägger hon upp bilden på sin mors facebook som hon delar med.

Kvällen är fullbordad. Det kan inte bli bättre. Det känns bara underbart att vara en del av detta. Jag tänker inte på paketet längre. Jag går och lägger mig. Natten blir bara bra med en god sömn. Jag vaknar dagen efter och ser framemot en stillsam söndag med min familj. Jag går och hämtar paketet. Jag tänker att det är okej om det är tomt igen. Jag kan överleva detta såsom jag gjorde hittills, tänker jag. Jag öppnar det. De sekonderna som det tar att öppna paketet känner jag att mitt hjärta slår fortare. Jag känner ett värmeslag som går igenom min kropp. Mina fingrar skakar en aning och jag vet att mina kinder är röda nu. Jag öppnar paketet.  Jag blir total överraskad när jag ser att det inte är tomt. Det är där. Det är där, det som jag hade väntat på i så många år. Där inne ligger mitt halva hjärta. Det som blev kvar i hemlandet för många decennier sedan då jag blev tvungen att lämna mitt land. Det har kommit till mig. Det är här hos mig igen.

Glädjekänslan är obeskrivlig. Känslan av tyngdlöshet är bara underbar. Mitt hjärta är hel igen. Det känns helt fantastiskt att inte känna sig splittrad . Det känns helt underbart att känna sig hemma. Det känns helt underbart att känna sig hemma.

Det är en solig och fantastisk morgondag. Jag tänker inte planera någonting i förväg och bara tar det som kommer. Jag springer ner trapporna med lätta steg för att hämta morgontidningen från min brevlåda. Jag öppnar lådan. Jag kan inte tro mina ögon. Det ligger ett paket adresserat till mig där. Det blir några långa sekunder som jag bara tittar på paketet. Oh nej, tänker jag.

Slut

 
Övriga genrer (Drama/Dialog) av Samuel E. Rajeus VIP
Läst 356 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2013-07-17 22:45Bookmark and Share


  walborg
En otrolig berättelse
2013-07-17
  > Nästa text
< Föregående

Samuel E. Rajeus
Samuel E. Rajeus VIP