Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Godnattsaga

Jag sa ju åt dig
Det är inget att göra
Du får gå och frysa om händerna resten av vintern
Då blir du alldeles säkert förkyld
Det är väl det du vill
Så måste jag stanna hemma och passa upp
Nej vi får köpa nya
De låter du bli att slarva bort

Men lilla vännen
Låt mig bara hjälpa dig så ska du se att det här ordnar sig
Det är jättekallt ute
Det förstår du väl
Sådär ja
Och så in med armen här

För det mesta är det jag som lagar mat
man får dela upp göromålen
Jaha Ska vi gå över på desserten

Alla nedskärningar på personal
Det blir inte samma service
Stökigt och oreda
Ingen koll
Vem som hämtat vem när av vem om nån blivit hämtad
Kommunen kunde prioritera bättre
Satsa på småbarnsföräldrar
Barnen är ju framtiden som man säger

Kan varken tänka rakt eller tala krokigt
allt i ständig kullerbytta
huller om buller
upp och ner
av och till
till och från
Gud vet vad det ska bli av ungen

Jag har fått nog jag har fått nog
Nu räcker det det räcker
Jag behöver inte höra ett enda ord till från din gräsliga käft
Nu ska du vara tyst
Inte ett ord
Nej Nej tyst sa jag Tyst
Jag vill inte höra mer
Jag orkar inte
Jag orkar inte med dig
Jag orkar inte höra på all skit du vräker ur dig
Jag står inte ut

Sluta Bara sluta
Sluta kritisera mig
Lämna mig ifred
för en gångs skull

Jag gör så gott jag kan för fan
Jag gör ju allt jag förmår
Jag har gjort så gott jag har kunnat
Jag anstränger mig så gott jag kan
Det är faktiskt inte bara jag som är människa
Det är inte mitt fel
Om allt går åt helvete
Det är ju för tusan din unge också

Tevesporten är hundra gånger viktigare
Va
Älskar du oss inte längre
Men svara då
Älskar du mig

Nej hörni Klockan har visst blivit mycket
Det är nog dags

Ge mamma en kram
Får jag en kram

Ni klarar er ändå det är jag som inte klarar mig
Jag kan inte laga mat
fiskpinnar är det ingen näring i
det är ingen mening att stanna

Pappa vill inte prata

Och inte jag heller

Det fattar du väl
Det måste du förstå
Du har ingen anledning bli ledsen eller arg
Varför är du så jävla tyst hela tiden
Varför säger du inget
Nej nej men gråt inte
Gråt inte
Det var inte meningen
Förlåt förlåt mig

Ska jag läsa Godnattsaga?




Fri vers (Fri form) av Maja Wijk
Läst 356 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2013-07-18 13:38



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Maja Wijk
Maja Wijk