Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Mitt möte med ett Lo


Loet

Jagad är du en smidighetens glans

 

sitter på huk

gömd under granens täcke

 

Löpet över kniviga trasiga kvistar

 

vill gripa tag i det mjuka 

men fattar tag i stammens hårdhet

 

Muskelspelets jobbande skönhet får ej vila

 

Om du ser mig när du ser mig

rädslan av upptäckt blir påtagande stort

 

Tassar av visdom stannar vid urholkat berg

 

våra ögon möts över gryningens daggkåpa

sekunder av nerv kramas i bröstet

 

Tofsar vid öron lyssnar i vinden

 

blixtrande skott viner under enbär och furu

blundar och känner stinget av ris

 

Du vackraste varelse liggandes trött

 

blanka tårar gnistrar i morgonsol

vandrandes hemåt med vemod i ryggsäck

 

 

 

 

Wollemia 2013-07-21

 




Fri vers av Mia Sedvall
Läst 247 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2013-07-21 09:23



Bookmark and Share


  stig wikman
Underbar
beskrivning
av lodjuret.
LOVE THAT.
2013-07-21

    ej medlem längre
så fin!
2013-07-21
  > Nästa text
< Föregående

Mia Sedvall