Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Gamle far

Två män
med väderbiten hud

Båda blickar mot Vinga fyr
I ljuset ser de glimtar av
livet som tagit dem dit

Välbekant är stigen
fårad genom åren av
trädens rötter

Seniga som
händer
av hårt arbete

Ungdomens kraft har sinat
Men stegen bär
i samma fotspår

Som män som gått där
före dem

En kommentar om
gårdagens match

Rymmer så mycket mer
än resultatet

En trofast vän
och vissheten om
det snart är dags
att låta livet
följa fyrljuset
där den stilla försvinner
i horisonten




Fri vers av soalf
Läst 347 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2013-07-23 14:07



Bookmark and Share


  mare VIP
Vacker dikt
2013-11-11

  Lena Själsöga Keijser
mycket vackert
målar du


2013-07-23

    ej medlem längre
mycket vackert!..vördnadsfullt..
2013-07-23

    ej medlem längre
En text jag gärna läser om och om igen!
2013-07-23
  > Nästa text
< Föregående

soalf
soalf