Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Livsval

I sommarnattens behagliga värme
samtalade vi i halvdunklet
min vän och jag

om de val vi gjort
för att vi är de vi är

om vem vi är
för att vi gjort de val vi gjort

om vem vi därför är på väg att bli

I tystnaden som följde
sökte jag i stearinljusets fladdrande låga
efter ord som kan förklara
min förundran

Min förundran över Förlåtelsens kraft
att motverka denna obetvingliga kausalitet
mellan att vara och att göra
mellan att göra och att bli

Men min vän hade redan sett
min tankebanas slutstation

För att understryka allvaret
tog min vän min hand,
såg mig in i ögonen
och sa

- "Det mest förunderliga är
hur de som inte tror
på något större än sig själva
orkar leva utan den"




Fri vers (Fri form) av Mattias Alveteg (Lavtege)
Läst 897 gånger och applåderad av 16 personer
Publicerad 2013-07-24 21:40



Bookmark and Share


  Drömfångare
Ooooh, så riktigt och så sant, och på samma gång så vackert. Jag har visserligen sagt följande ett par gånger tidigare, men det här är en av dina bästa :o) Hoppas att din vän är den som talar sanning.
2016-08-27

  Tino
Du lockar in mig som läsare så snyggt för att i bokstäver beskriva mina egna stunder och samtal, mycket igenkännande.
2013-12-26

  Rozsi.kovacs
En fantastiskt bra text
2013-07-31

    J. Herward


Brytpunkten. När vi ser tillbaka i boken om våra liv, allt vi har i slutändan. Är det här. Det vi säger och det vi skriver.


Vördnad.
2013-07-27

  wildah
Håller helt med om sista meningen. Mycket läsvärd text!
2013-07-27

  M M Mannheim VIP
En härligt dikt att få läsa.
2013-07-25

  ResenärGenomLivet VIP
Tycker om din text...slutet är fenomenalt...mycket tänkvärt...
2013-07-24
  > Nästa text
< Föregående

Mattias Alveteg (Lavtege)
Mattias Alveteg (Lavtege)