Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

HAVET SVART EN VY:

"Jag hör din klagan

Du bris som krusar havets yta

Jag hör dig och lystrar till dig

Poseidon Njord och Leviathan

Vad döljer sig under ytan i nattens svärta?

Märk mig

Låt mig dräpa åt dig

... Oförsonligt hat strömmar under ytan där allt är svart

Havets yta sträcker sig åt ost och väst

Vitt skum likt fradga pulserar ur dig

En havets orgasm

Tandrader sliter universum itu

En evig natt

En evig vinter

Bitande etsande kyla

Fryser dig

Paralyserar ditt grin

Havets yta stelnar ej

En evig vy av rörelse"




Fri vers (Prosapoesi) av Lars Lind
Läst 316 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2013-07-25 12:03



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Lars Lind
Lars Lind