Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Så fast men samtidigt fri


För vinden en susning




Fånga en morgon
i vinden
ett virvlande
sandkorn
med handen
och knyt
sedan hårt om detsamma
och känn -
att du äger förmågan
att vara dess boning.

Förnimm känslan av makt
i det att
när du öppnar handen
sandkornet dröjer
kvar -
en kort sekund
innan vinden
lyfter det till nästa boplats.

För vinden en
susning,
för människan
ännu ett
storverk
att stolt visa upp …




Fri vers av Göran Hansson
Läst 389 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2013-07-26 00:06



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Göran Hansson