Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Därför säger jag nej.

Jag gick förbi en vanlig utebar
och så började tankarna att vandra iväg.
Att vandra iväg till de barn
som förlorat sina föräldrar
till alkoholens djupa dvala,
som fått se sina ledare
försvinna bort.
De vandra iväg till de
som inte kunde säga stopp
och som inte orkade möta verkligheten
så som den var.
Till de som ville,
men inte kunde.

Jag gick förbi en vanlig utebar
och så började tankarna att vandra iväg.
Att vandra iväg till de
som ville uppleva livet,
men som fastnade i alkoholens grepp.
De vandra iväg till de
som ville ha vänner och bli älskad,
men som trodde att de behövde ruset
för att vara underbar,
Till de som inte förstod
att de är just det,
precis som de är.

Jag vet att alla inte har
problem likt det här.
Att det bara anses socialt,
att det smakar bra.
Det var därför jag tänkte på detta
vid en helt vanlig utebar.
Det är för oss ett nöje,
en krydda på tillvaron
för vi har inga problem,
men vårt nöje, vår mysiga stund,
stödjer en marknad,
som särar familjer
och binder trasiga själar.
Vårt nöje stödjer en marknad
som liv förstör.




Fri vers (Fri form) av ettporlandevatten
Läst 1779 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2013-07-26 14:48



Bookmark and Share


  EkFlicka
Tonen, känslan och budskapet... Den här dikten behövde skrivas, mycket bra!
2013-07-27

  sigurd
Förstår så väl vad du skriver, och du är jätteduktig. Älskar dina texter här.
Kram Jessica.
2013-07-27

    ej medlem längre
Starkt. Du har kärlek som är mer än ord, som blir till handling, som blir att avstå.
2013-07-26
  > Nästa text
< Föregående

ettporlandevatten
ettporlandevatten