Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ömsint

Vi bär alla på ett utanförskap
en obruten glädje
och en hemlig sorg

Vi bär alla med oss oförrätter
osynliga örfilar vi fått
när ingen såg på
och som kvittrande småfåglar
när vi mötte nån
som såg oss

Men ingen har sett mig som du,
harsyra, blåklocka, nattviol,
ingen har tagit emot mig som du
med ömsint arrogans

ingen har jag mött så stark som du
och samtidigt så vilsen och hjälplös
som ett barn med stora ögon
undrar varför

Vi bär alla på ett utanförskap
ett dolt hat
och en oförlöst längtan

Vi bär alla med oss våra strider
våra millimeternederlag
och våra tillfälliga segrar

men ingen jag känner har krigat som du
mullvad, grävling och järv

ingen har krigat som du
för dina barn, din frihet
och rätten att få välja själv

Vi bär alla på ett utanförskap
en fest och en gemenskap
och en obotlig ensamhet

Vi bär alla med oss våra oförrätter
att bli vald sist i laget
att försökt göra uppror
mot sina föräldrar

men inget uppror som ditt,
Jeanne d`arc, Rosa Luxemburg, Ulrike Meinhof,
ingen jag känt har revolterat som du
med en borgerlig anarkism
med ömsint nonchalans
tacklar du livet




Fri vers av Mikael Ekman
Läst 653 gånger och applåderad av 24 personer
Publicerad 2013-07-31 15:19



Bookmark and Share


  Bengt Johan Alexander Malmsten VIP
Att känna någon viss person kan ta ett HELT liv - det har Du redan lyckats med!

Välskrivet och tillika ömsint. BRAVO!
2024-01-19

  Eva Langrath VIP
Fin och välskriven text
2020-02-09

  Åse Tropp VIP
En levande beskrivning av livet, fint!
2020-02-07

    Lena Staaf VIP
Underbart skrivet, både om de allmängiltiga känslorna av förnedring och utanförskap men också hyllningen till en människa som tar strid för det hon tror på.
2020-02-05

    ej medlem längre
Hedrande..ingen uppmärksammar så innerligt brinnande som du...
2020-02-03

    Roger Runkar Ragnar
Alla glödande (lava) lampor i hela världen, vill intensivt vallfärda via roms välvägda vägar, ända hem till dig i din boning.
Dr Osram vill belysa din ensamhet med en miljard lumen.

2020-02-03

    ej medlem längre
Mycket vacker!
Känslosam
Du sätter ord på det som inte syns
Tack!
2013-09-06

    ej medlem längre
Utanförskap - ja, det är så säkert att vi har på något sätt dolt i våra innersta gömmor, vill inte visa.
Så fint tillägnat - ingen som du..........
2013-08-11
  > Nästa text
< Föregående

Mikael Ekman
Mikael Ekman