Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

kvällnings ensamhet

tappat liv

ett tygstycke tillknycklat i diket

böjde vred ur

färg urblekt vissa centimetrar
mögligt

där fanns hål

förlorat hoppet i en skål med
tulpaner de där med fallna blad
i botten

lukten hur den minner om kajaken
sommarvåta myrar väntan

på vaddå


min sorg
i delar

Över dessa evighetens tallar godheten i
tygstycke friskt

det jag sökt mig
till då


är ett jag del av helhet

frågade mig helhet eller
del


trasighet
tilläts vidröra mitt ben


andas mitt i mörker
hon mitt undernärda barn

hon min rädsla springer över
skammen tar den binder
världar

de som ännu strålar finns de kvar



i väntans förtröstan hittar kanske
något ut

gör dagen dess evinnerliga
sken




gör mig något




Fri vers (Fri form) av smultronbergen VIP
Läst 157 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2013-08-04 00:08



Bookmark and Share


    ej medlem längre
jag läser råa tanketrådar som sys in och ut i bristens väv. det här är starkt
2013-08-05

  Anita Westin
här finner jag åtskilliga guldkorn, rader som bär texten. t.ex

förlorat hoppet i en skål med
tulpaner de där med fallna blad
i botten

och

färg urblekt vissa centimetrar

kanske skulle du våga släppa berättandet ett slag... låta ordglädjen få leda...I vilket fall tror jag på att nagelfara denna mycket lovande text!
2013-08-04
  > Nästa text
< Föregående

smultronbergen
smultronbergen VIP