Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Tändstickan

Tog en yxa

slog itu min dag. Den som
vågat hindrade mig inte.

Han satt kvar. Tillät.

en underskön dag


Värme sjunger
lyckan skriker sig till heshet


Så hon somnar varje natt i djupaste
lycka

en hands smekning över kropp

så kan lycka stavas. Böckerna

ismerna, övningar som rullar över
kanten.

låter dem falla. Även jag.


Yxans doft smeker
sinnet

odör odödlig



benen
mot kroppen i hörn. Uppkrupen.

en bit av världen i ett täcke
över henne.




Fri vers (Fri form) av smultronbergen VIP
Läst 109 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2013-08-05 00:02



Bookmark and Share


    ej medlem längre
mjuk och fin, trots yxan..härlig fri
2013-08-05
  > Nästa text
< Föregående

smultronbergen
smultronbergen VIP