Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Den som sårat får inte fortsätta såra dig

En gång för länge sedan
blev du sviken av någon nära
någon du älskade och litade på
någon du inte trodde skulle vilja dig illa

En gång för länge sedan
hände det du aldrig ville tro skulle hända
Men det hände i alla fall

Och en gång för inte så länge sen
återupprepade du samma svek mot dig

I sveket mot dig slöt du dig
Aldrig mer, aldrig igen

Och nu låter du de nya betala
för det svek
någon annan utsatte dig för

Tillit är ett välbekant ord
som jag inte tror på
Tilltro är ett annat
som jag tror på

Om du vill bli lycklig igen
behöver du släppa sveket mot dig
Acceptera det som skett
Och lämna det därhän

Först då har du alla chanser i världen
att ge någon ny en ärlig chans
i ditt riktiga jag
med ryggsäcken fylld
av nya bearbetade erfarenheter
Insikter som fått dig att växa
och som omger dig med en positiv aura
Livsglädje

Med en bitter smak i munnen
och en negativ spiral
är lyckan svår att finna i andra
Låt in den som sårat dig
fortsätta såra dig
i ditt handlande mot andra
Du förtjänar mer

Släpp det gamla
Ta till dig de nya lärdomarna
Och känn tilltro till din nästa

***




Fri vers (Fri form) av Amor vincit omnia
Läst 349 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2013-08-05 22:38



Bookmark and Share


  Peter Stjerngrim VIP
Mycket kloka ord du förmedlar!
- Men tyvärr är det inte alltid så enkelt
att släppa någonting som någon utsatt en för
när man har gemensamma barn
och personen ifråga fortsätter att utnyttja detta faktum
för att fortsätta att inte bara såra utan helst förgöra en ...

Men som sagt ditt flöde är någonting jag skriver under
utan någon som helst tvekan - ty det är så det normalt borde fungera ...
2013-08-06
  > Nästa text
< Föregående

Amor vincit omnia