Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

EN NATT I NATUREN:

"Jag känner sandens rörelse under mig

Hur den bär min tyngd

I slänten ner mot stenröset

Vyn är outsägligt vacker

Mänskliga ljud varslar i fjärran

Fåglarnas änglasång ljuder i omgivningarna

Gräset grönt på liten äng mitt i skogen strävar mot solen iklädd fuktig dagg

Omges av mäktig barrskog och frodig lövskog

Allena i skogen i gryningen sommarsolens strålar värmer

Enslig plats att fröjdas i

En humla surrar vid mitt öra

Vaggar min lekamen till sömn

Gruset under mig i rörelse

Insuper naturens skönhet och prakt

Ser en älg på bete ner på ängen

Idag delar vi luft

Långt bortom mänsklig åverkan

En sval bris lägger sig omsorgsfullt som ett täcke i en omfamning

Jag sluter mina ögon

Andas in renaste luft

Och somnar in

Vaknar utvilad av gryningens möte med solens strålar"




Fri vers (Prosapoesi) av Lars Lind
Läst 283 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2013-08-05 23:13



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Lars Lind
Lars Lind