Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Bara jag vågar

Bara jag vågar,
tro på att det bär.

Att det jag är rädd för bara är en illusion.

Att det jag fruktar mest,
egentligen bara är en sinnets solförmörkelse,

planterad där,
för att hindra mig att gå.

Bara jag vågar,
tro att Du bär.

Du, som lägger dig som en bro,
över det mörka vattnet.

Du, som tar mig vid handen,
går med mig i dödsskuggans dalar.

Bara jag vågar tro,
att det är så det är.
Att det är sån du är.

Då kan jag i tillit lägga mig ner.

Bli buren av livet,
istället för att bära det själv.

Bara jag vågar.




Fri vers av Marreb
Läst 460 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2013-08-07 14:01



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Marreb
Marreb