Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
c.a.n.c.e.r.


jag har velat skriva till dig länge nu.




jag har velat skriva till dig länge nu men inte förmått mig
du har funnits där i bakgrunden i tolv år
och nu är du tillbaka
vi har varit rädda för dig
men alltid vetat att du kommer
vi har fruktat dig och pratat om dig och dina förrädiska stormar

jag har velat skriva till dig länge nu
och jag har väntat dig
du fruktlösa monster som stjälper allt samman
jag föraktar dig och ditt sätt
ändå sjunger jag dina sånger

och nu när jag själv bär på liv
så ber jag dig snällt att gå din väg och lämna oss bakom
det finns för mycket här för att du ska överleva

och om jag kunde skulle jag vrida dig ur led
lämna oss
dränk dig
i ditt hav av mörker

jag har velat skriva till dig länge nu
men inte förmått mig

lämna oss nu

här finns, för mycket liv




Fri vers av Tove Meyer VIP
Läst 2051 gånger och applåderad av 100 personer
Utvald text
Publicerad 2013-08-09 14:49



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Denna text griper tag i en när man läser. Man Den är jätte bra skriven.
2015-08-09

  Tabac VIP
Igenkänningsfaktor ur flera perspektiv.
Fantastisk bra!
2015-05-08

    ässet
Fuck cancer...tror jag iaf
2014-11-27

  Bevingad
Mäktig, berörande, En osynlig strid som utspelar sig och någon som starkt går vinnande ur den. Någon som vägrar drunkna. <3
2014-03-16

  Tino
Fick starka rysningar av denna...
2013-10-29

    reflecting
Ursäkta, men vem handlar den här dikten om?
2013-09-02

  ettporlandevatten
Mycket berörande text!
2013-08-21

    ej medlem längre
Utomordentlig.
2013-08-15

  lodjuret/seglare VIP
Jo cancer är förrädiskt och en som långdragen historia som drar ut på sorgen. En bilolycka sker ju ändå fort och känns mindre barbariskt.
2013-08-13

  Xan
Den här kommer favoritmarkeras!

Mycket bra!
2013-08-13

  AnnaBegins
Jättefint. Väldigt bra.
2013-08-12

    Dan Myrbeck
bra!
2013-08-12

  Kim VIP
Som en tsunami i dimma! Starkt skrivet och sammanhållet...

2013-08-12

  Anna H
Ibland finns det för mycket liv helt enkelt. Jag tycker om din inledning på varje stycke, upprepningen, som ett ständigt smärtsamt påminnande. Snyggt skrivet om något svårt och delvis ofattbart.
2013-08-10

  SpamPippiL VIP
Så mycket smärta och besvikelse.

Underbart att se dig igen Tove.
2013-08-09
  > Nästa text
< Föregående

Tove Meyer
Tove Meyer VIP