Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

sommaren flyr mitt hår


hösten bäddar framför mina fötter
bergen svalnar, värmen falnar
sjöars ljumma vatten smeker
som siden när natten är klar

stjärnors ljus leder mitt hår
genom skogars djupa grönska
där hjorten vaksamt leder sin flock
medan vildsvinet redan flytt

morgonen gryr, när hösten tar vid
när sommaren lagt sig till ro
ängen satt frö
ingen ska dö
mer än sommaren i mitt hår

för hösten är liv
hösten är allt
som sommaren inte kan




Fri vers (Fri form) av SpamPippiL VIP
Läst 543 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2013-08-11 23:53



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Väldigt poetisk och fräsch text! Underbar gestaltning av sjöarna, och jag tycker mycket om titeln! Känns renande att läsa.
2016-04-17

    Barbro. Norberg-Rönnlund
Härlig titel & en talande bildskapande text.
2013-12-10
  > Nästa text
< Föregående

SpamPippiL
SpamPippiL VIP