Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Dessa gudar hålles kvar

talade tungomål såklart

talade till världen blev till
vad de såg

Önskade så gärna att se på

vid ärlighetens portar slogs
de på och av

de halaste av ormar slingrade
sig märkbart nära närapå att
halka längs med klipporna de
små

for en centimeter ut från
blocket där jag stod

min fot fast i naken hud armar
håller om. Mitt liv i skruvstäd

duvors kvitter härmandes det största

är kvar. kvar ännu med
rösten delvis stadigt invid mun

din blick. Du som ser. Ni är så få.


tacksamheten smeker tallens barr
vaggar lönn dess barm

yvigheten bjuder djävulen till skål



guden somnar håller kvar


andas i en glasskål. Den du gav.




Fri vers (Fri form) av smultronbergen VIP
Läst 84 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2013-08-13 00:18



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

smultronbergen
smultronbergen VIP