Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

världens tystaste fis är inte kunglig

Med ett skott slungas jag
Tillbaka in i de rutor som skola forma min barndom och mitt liv
Som förpackar mig i småstadsdamm
I bleknat omslagspapper från förra julen
JennyLind-tomtar

_______________

Du förstår,
Den lilla staden är den store mannens mardröm
för den får honom att känna sig obekväm
inträngd
Som i en ylletröja man råkat köra i nittiograders-tvätten

Där viskas det längs gatorna
och din bäste vän var tydligen min halvsysters kusin

Och där hörs inga skrik, för ingen vågar skrika

Där går bussen
en gång i halvtimmen
försenad

Presenteras stolt:
Balkong men inte glasveranda

Aldrig ska Du vara helt egen när ditt namn
tillhör andra munnar
det kommer forma Dig fast du inte ser märker eller hör

_______________

Jag hörde
Och en flicka på 17 somrar slutade dra linjalstreck under sina mattetal, för hon ville inte sticka ut



och livet gick vidare

men det småviskades fortfarande ibland
mellan vänner och "vänner"
i väntan på en

försenad buss




Fri vers av the fool on the hill
Läst 335 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2013-08-13 01:10



Bookmark and Share


    MayaN
Klockrent!
2013-09-16

    ej medlem längre
applåd x 1000
2013-08-17

    ej medlem längre
Det är fan rena helvetet, man hamnar bland städer placerade:så små, finns de på riktigt?
2013-08-17
  > Nästa text
< Föregående

the fool on the hill
the fool on the hill