Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Sanningen







I mig finns barnet
med en blick mörkare än helvetet
tårar rinner längs hennes kinder
utan att hon gråter
och hon ser på vattnet längs badrumsgolvet
och hon andas snabbt
och hon skriker tills allting brister
och hon kastar allt hon ser omkring sig


I hennes hand
lyser stenen upp rummet
så ljust att de blinda bländas
kakelväggarnas vatten blänker
och rinner ner mot skelettdelarna



De lär henne skam
och de lär henne vad kärlek är
i hennes blick brinner en dödlig eld
hon skär mjukt ut sig själv ur gemenskapen
hon lämnar inga spår när hon försvinner
hon kliver in i mörkret utan ånger

I hennes hand
ligger en sanning
som hon kommer att dö med
oavsett pris





Fri vers av Issand. VIP
Läst 534 gånger och applåderad av 25 personer
Publicerad 2013-08-13 20:03



Bookmark and Share


  S.A.I. Steve Lando VIP
stark och väldigt bra
2014-02-03

  Burn


tycker enormt mycket om den här. en fantastisk kraft och styrka i den. kompromisslösheten är lika vacker som hård, den viker aldrig, inte för något, och den speglar tillbaka.


2013-10-26

    ej medlem längre
den här dikten gillar jag
2013-10-23

    basen
Jösses. Den var stark och rak.
Applåd!
2013-08-21

    ej medlem längre
Verkligen bra...
2013-08-17

  genni VIP
Väldigt starkt...
2013-08-13
  > Nästa text
< Föregående

Issand. VIP