Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Efter Robert Frost


Nattlig promenad

När jag vandrar långsamt om nätterna,
med tankar som flyter,
ligger dagg samlad i hopar om två,
och blomman sig knyter.

När jag sedan kommer till skogsbrynet,
så är fåglarnas sömn,
på sina grenar högt uppe i träden,
likt en fantastisk dröm.

För att inte störa deras vaka,
går jag så stilla fram.
Mörkret döljer min närvaro, tror jag.
Jag lutar mot en stam.

Jag tänder en cigarett som glöder;
tänker över livet.
"Din kärlek är förlorad för evigt"
står i månen skrivet.




Bunden vers (Rim) av Hampus Byström
Läst 277 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2013-08-17 01:51



Bookmark and Share


  flygia
strålande vacker text
inspirerad av R Frost eller
närmre än så?
2013-08-17
  > Nästa text
< Föregående

Hampus Byström
Hampus Byström