Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Tappad frukt

 

 

 

 

 

sitter på sängkanten

sovrumsfönstret står på glänt

det luktar sommarregn i hela lägenheten

jag håller mitt hjärta i handen

tänk alla känslor som passerat genom pumpen

nu är den tömd på allt

skrumpen och liten

som ett söndertuggat russin

 

en jävla skitsak

egentligen

hjärtat mitt

 

för tänk alla gånger jag givit bort det

med oändlig kärlek

och liten rosett

 

alla dessa gånger har det kastats bort

som ingenting

som tappad frukt

 

jag hör hur regnet smattrar mot mitt fönster

här är det så ensamt nu

men när jag blundar

då ser jag dig

 

det är lite fånigt

jag vet

men jag rår inte för det

för trots att du är så långt bort

så kommer du allt närmre för varje dag som går

och sakteliga

får du mitt skrumpna tomma hjärta

att fyllas med magi

 

ja, det är fånigt

för ingen vill ju ha tappad frukt

när man kan plocka direkt från trädet

 

 

 

 

 

 

 




Fri vers av Nicklas VIP
Läst 461 gånger och applåderad av 19 personer
Publicerad 2013-08-17 06:10



Bookmark and Share


  Micky
Jag vill bara ge dig lite av mitt (lika trasiga) hjärta, så kanske det iaf känns liiiiite bättre <3
2013-08-19

  Carina Bendix
Ditt hjärta verkar vara ett av de vackraste som finns, sprängfullt av kärlek. Det hänger nog allra högst upp i trädet och faller nog aldrig ner, även om du känner så just nu. Kanske hänger det alldeles för högt för att synas där nerifrån.. Snart kommer säkert någon som gärna vill klättra upp..
2013-08-17

    ej medlem längre
Känslor i denna text berör. Bra skrivet
2013-08-17

  karenina VIP
jag tycker det här var en fin dikt fylld med känsla som vittnar om ett varmt ömsint diktarjag
2013-08-17
  > Nästa text
< Föregående

Nicklas VIP