Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

I augusti

I augusti stannade klockorna—
jag stannade med dem.

Urvisaren kröp som en mask
över klockans ansikte
och självdog sedan.

I augusti flöt humlan förbi—
jag flöt med honom.

Hans vinge slog som en trumma
över den ludna ryggen
och spolades bort.

I augusti frös himlen—
jag frös med henne.

Hon knakar och sjunger som
en nyfrusen is vilken
suktar efter smält.

I augusti brast barriären
mellan dröm och verklighet.




Fri vers (Fri form) av Hampus Byström
Läst 318 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2013-08-17 11:58



Bookmark and Share


  flygia
originell
självständig
härlig
2013-08-17

    ej medlem längre
Fint skrivet
2013-08-17
  > Nästa text
< Föregående

Hampus Byström
Hampus Byström