Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Det blekblåa minnet eroderas med tidens tand

Skapelsens ögonblick
- en hjärna släcks.
Endast ett par spalter
- ett palliativ!
Kinematografen,
gramofonen,
spinner på tiljan.
Förevigar,
en sinnesstämning
- en kondenserad känsla,
ej att förslösa.
Försjunken i glömska,
av ofyllbara ginungagap.
En dagslända,
en levnadstecknare
- utan kända akvarellyten.
Ohågade naiva statister
beträder dess realism
- i salongskomedin.
Med ledig obesvärad elegans
frånkänna en skådebana.
En gammal sprucken vällingklocka,
blå floskler eroderar ur falsk idealism.
Bakåtsträvande karaktärer,
med nordiskt vemod,
bär upp din vardagsmantel.
En charmant resonnörroll,
ur tusenkonstnärens ögonbländande gåva
- briserar i tidens tand!




Fri vers (Fri form) av Georg Möller
Läst 410 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2013-08-17 17:07



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Georg Möller
Georg Möller