Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
... hittade en C-kassett med samma låt bandad FYRA gånger i följd, från EP via luften till C-kassett i radiobandspelare...


Bergsprängarvisa

Intromel. Morgon ljusnar..

Papper, pinaler nu sopsäckar fyller
medan jag lyssnar på bandad musik,
på Beatles och kyrkosång huller om myller,
lyssnar och skrattar så galenskapsrik

 

Melodiskifte - Refräng:

jag tror, jag tror på sommaren
den bandat har jag omigen
för den är världens melodi
för den som fort vill glader bli
jag tror på sommarfnatt, tjohej!
var finns min sommarhatt nu, säg?
När Tove läser Sommarbok
då är jag hellre tok än klok!

 

jag fnissar i mitt gråa hår
när jag med ens förstår -
den var min mors peppmelodi
den gav glad frenesi
ännu på åldringshemmets dar
då hon rebellisk var
mot kraven, de  konformistiska,
var hon en Människa!

jag tror, jag tror, på sommaren...

 

2013-08-18  23:42

 

 

 

 




Övriga genrer (Visa/Sångtext) av Minkki VIP
Läst 397 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2013-08-18 23:06



Bookmark and Share


  Peter Olausson VIP
Kul, en sång som ger arbetslust!
2013-08-19

  walborg
Vilket fynd!
2013-08-18
  > Nästa text
< Föregående

Minkki
Minkki VIP