Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Dammens ägare



Smygande steg
en liten figur
lutar sig fram
lyfter ett blad
försiktig med darrande hand

ensam i natten
en liten figur
står stilla och andas
luften vid vattnet

försiktigt försiktigt
kliver den ut
går några steg
stannar igen

ögonen spejar
åt alla håll
en liten figur
står ensam och se
ut över
daggdroppens damm

han har bott här så länge nu
vet varje årstid
hösten är här
dagen är varm
natten är kall

så rycker han till
hoppar lätt tillbaks
under bladet
han nyss rört vid
ser ljuset tändas
och någon går ut

det är någon som kommer mot dammen

en kvinna
hon ler för sig själv
hon hoppas få se
det hon anat
en liten figur
som bott där ett tag
kanske kanske
just nu i kväll

han hör henne viska

-jag vet att du finns
jag vet att jag bor
vid gränsen till
sagornas land


men figuren är skygg
stannar i skuggan
tills kvinnan går in

ååh det var nära
det är hon som äger
daggdroppens damm
säger han tyst

det är han som är äger
daggdroppens damm
tänker hon
när hon vandrar tillbaks
in i huset


© Skogsfen













Fri vers av Skogsfen.
Läst 448 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2013-08-22 10:44



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Bra skrivit.
2016-06-10

    ej medlem längre
Rysligt varm text
2013-09-03

  ResenärGenomLivet VIP
"vid gränsen till sagornas land"...så fint...
2013-08-22

    ej medlem längre
Dina ord förtrollar mig.
2013-08-22

  Ljusletaren
Så vackert :-)
Din lilla figur tackar nog ödmjukt för dessa fina rader/kram
2013-08-22
  > Nästa text
< Föregående

Skogsfen.
Skogsfen.