Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
inspirerad av livet och Nils Ferlins En valsmelodi, särskilt stället om "grämelsens sår" och en bön inför nattvarden


Tanka 18.8.2013 (fundra)

 

god är han inte,

han har bara förlåtit

sig själv och andra

 

mångupprepade gånger,

och de är inte slut än

 

de uppsåtliga

eller ouppsåtliga

förbrytelserna

 

de omedvetna

eller medvetna illa-

görandena, ill-

 

gärningarna komna ur

oss, vårt allra innersta

 

ur smärtan då vi

skadats, skickar vidare,

skuldbeläggande

 

binder vi kring handleden

en törntaggad rosenkrans

 

hårda livsknutars

upprepning utan pardon

grottekvarnsfångar,

 

han, hon, hen, jag, du, vi, de

kunde skänkt förlåtelse

 

både till andra

men kanske mest till sig själv -

svårast,  till sig själv

 

2013-08-18 18:08

 




Bunden vers (Tanka) av Minkki VIP
Läst 355 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2013-08-22 18:45



Bookmark and Share


  Quasimodo
Livsbitar under kvarndegeln i tillvarons huller om buller, den sista raden lyser starkast här!
2013-10-18

  Bibbi VIP
Så tänkvärt.
2013-08-22
  > Nästa text
< Föregående

Minkki
Minkki VIP