Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

jag vet att du tror att broar håller

skymningen hann aldrig ifatt oss

 

dagern piskar skummet i vattenbrynet

händerna öppnas och sluts

vågorna ger oss sina dalgångar och sina toppar

och sommaren bjuder

                 på en semesterdag till

 

ett brottstycke av en tid

flagor av ett liv

faller som stjärnor mot horisonten

smälter där och tycks nästan dö

 

tiden vill stanna

sensommarblomster vajar i vinden

vattenytan vilar i vårt blickfält

och skymningen hinner inte ifatt oss

 

vardagen vill göra sig påmind

men vem förmår uppfatta

måstena

då?

 

© Birgitta Wäppling, 22 augusti 2013

 




Fri vers (Fri form) av © Birgitta Wäppling VIP
Läst 1217 gånger och applåderad av 19 personer
Publicerad 2013-08-22 21:44



Bookmark and Share


  Bibbi VIP
Grattis till placeringen!
2013-08-28

  Stigi Skog
Håller med: det finns bara nu, fint formulerat
2013-08-23

  Gabrielle Laurèntzen
En härlig påminnelse om sommarnuets magi. Vackert!
2013-08-23

  SpamPippiL VIP
Vackert. Tänk om vi gav oss tid i vardagen att stanna upp 5 minuter ibland för att bara lyssna, känna och se. En minimalsemester liksom.
2013-08-22

    Dan Myrbeck
Väldigt fin, särskilt:

"ett brottstycke av en tid

flagor av ett liv"
2013-08-22
  > Nästa text
< Föregående

© Birgitta Wäppling VIP