Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Jag trodde att jag var odödlig


Jag trodde att jag var odödlig,medan
krukväxterna slokade av vattenbrist och
tapeterna flagnade från hörnorna och när
grannens lägenhet plötsligt stod i lågor,
såg jag pryoeleven från snabbköpet klättra upp på en
stege och han räddade hjältemodigt det lilla kattodjuret som ständigt
störde oss med att pissa utanför vår ytterdörr och
resten av familjen stod tårögda på parkeringen och grät av lycka

Jag trodde att jag var odödlig när du ringde hem till mig
med det tragiska beskedet att du nog inte skulle leva så länge till och
du dog- liksom många andra och
jag står alldeles ensam
kvar och
min kamp just nu är att hålla
krukväxterna vid liv




Fri vers av Yarissa VIP
Läst 475 gånger och applåderad av 20 personer
Publicerad 2013-08-23 17:30



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Gillar hur du beskriver kontrasterna mellan olika former av liv katt/krukväxt/människa och död

Clucia princess är en tålig blomma som växer utan näring o väldigt lite vatten (ännu)
2013-08-25

  © anakreon VIP
I mångas minnen
är du odödlig
så länge de lever!
Calle
2013-08-25

  anits VIP
Mycket starkt och berörande skaldat
2013-08-25

  Nina.H
En stark och gripande text..
berör!
2013-08-24
  > Nästa text
< Föregående

Yarissa VIP