Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En bild från en fotoutställning jag sett.


Fastetsat minne

Ett fotografi fångade min blick
Dess budskap tränger in under min hud
Jag känner den sorg och den förtvivlan det visar
I en mörk skog en schäfer vakar stilla
Vakar över sin döda matte som ligger i mossan
Jag känner hundens trofasthet spridas i rummet
Han kommer vaka vid hennes sida till slutet
Så länge hans matte ligger här
Kommer han stanna vid hennes sida
För att finnas till hands när hon kallar
Den mörka skogen skapar en dunkel scen
På vilken denna tragedi utspelar sig
Mossan bildar en mjuk säng åt den döda
Hundens blick visar på sann smärta
Smärta över att mista den som gav honom trygghet
Jag vänder bort blicken och går därifrån
Allt medan bildens sorgsna stämning plågar mig




Fri vers av Maria Sundelin VIP
Läst 373 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2013-08-23 23:33



Bookmark and Share


  Connie
Stark och djupt berörande!
2013-09-24

  Siggesdotter
Jag tycker du tecknar din upplevelse mycket väl. Jag skulle känt likadant som du. En hunds trofasthet kanske övergår människors...
2013-09-11
  > Nästa text
< Föregående

Maria Sundelin
Maria Sundelin VIP