Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Att sucka tillsammans var förbjudet

Luftvärnsraketerna spelade färdigt
en timme efter midnatt
då lämnades scenen åt
luftkonditioneringens molande melodi

Hela den kvalmiga natten
älskade jag blickstilla med en kvinna
som jag inte älskade

På morgonen kom vännen
som hade lånat oss huset
med bröd och fårost

Sen gick vi alla skilda vägar
med händer som inte fick
hålla varandra
och läppar som inte fick
pussas på gatan

Den dagen lämnade jag landet
där att sucka tillsammans
var förbjudet




Fri vers av Namdar Nasser
Läst 236 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2013-08-24 19:19



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Namdar Nasser
Namdar Nasser