Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Min korta stund

 


efter en soldag
med papper, massage och sång
efter  mitt behag

en nattstund på min balkong
mörkret så salladskrispigt som
om det ur kylskåpet kom

dämpat trafikbrus
beledsagar tystnaden

därborta i grannens hus
besvärjes nu ledsnaden,
bryts mörkret av vita ljus,

inga steg hörs på vägens grus
ingen hundvattnare,
ingen nattvandrare,
i löven varken fras eller sus

i lycklig gemenskap med
min vän ensamheten
registreras med besked
bullermedvetenheten
som gör sig extra bred:
 
sväljljuden vid temuggen
klunk för klunk, så som bara
brännhett te låter sig drickas
sörplande under luggen

medan nattögon halvklara
vägrar låta sig vickas
till astralpromenader
eller stjärneskapader


sådan är min egen stund,
min nedvarvningsrund-
a inför träff med John Blund

2013-08-15  01:09




Bunden vers av Minkki VIP
Läst 444 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2013-08-25 00:33



Bookmark and Share


    ADI Nehlin
lite sorgsen men vacker
2013-09-09

  Bibbi VIP
Gillar.
2013-08-30

    ej medlem längre
Det låter minst sagt behagligt. Gillar mycket!


2013-08-25
  > Nästa text
< Föregående

Minkki
Minkki VIP