Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Strörenen




asfalten

svart och mjuk

böljande sommarhetta

över vägen skimrade

av stråkmusik

en aria

den vita strörenen

i vaggande dödsmarsch

och backtrav slog ut vid kusten

du lät mig se

en gång

ett land som låg orört

lät mig beröra

beröras

följa strörenens vandring

över det som var

innan det blev

landskapat

där midnattsolen

välsignat oss

drog lantmätare och ingenjörer

en svart asfaltsmatta

genom strörenens strupe

och stråkmusiken,

den hänger där odirigerad

än







Fri vers av Christer Foghagen VIP
Läst 222 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2013-08-27 11:02



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Christer Foghagen
Christer Foghagen VIP