Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Meningen



Jag hör asfalten skrika
hur den saknar och jag
tänker på din kärlek. Den
till mig.

hör hur ljuden brusar
men tystnaden är dig

fasaderna har bleknat de
glittrande vikarna runt staden

Över broarna med handen
över ratten styr jag åter
hem till dig

jag prövar nyckeln stiger över
tröskeln

Prövar orden i mitt huvud de
som uttalar mitt hem


mitt hem på jorden. Mitt. Jag
längtar dig.






Fri vers (Fri form) av smultronbergen VIP
Läst 106 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2013-08-27 13:44



Bookmark and Share


  Jordgubbsodlare
Jag får en känsla av att Lagerqvist dinglar som en wunderbaum mellan raderna. Tyngden i det existentiella betraktandet är oerhörd, som att höra asfalt skrika.
2013-09-01

  PPQ
en doft av romantik och så längtan fin
2013-08-27
  > Nästa text
< Föregående

smultronbergen
smultronbergen VIP