Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Interlingua / svenska. Se video: http://youtu.be/TGQ2kke3mBU


Le vita es tu canto / Livet är din sång


Nunquam lassa le tonos mutescer
(Låt aldrig tonerna tystna)
Nunquam lassa le dolo vincer
(Låt aldrig smärtan vinna)
Non te rememora le mute passato
(Minns ej det stumma förgångna)
lassa le cantos meliorar tu stato
(låt sångerna få lyfta dig)

Le vita prende e le vita dona
(Livet tar och livet ger)
non pensa de cosas perdite
(tänk ej på det du förlorat)
le donos que veni, veni ora
(gåvorna som kommer, kommer nu)
e debe ser recipite
(och måste tas emot)

Senti le rhythmo del secundas
(Känn secundernas rytm)
minutas deveni melodias
(minuter blir till melodier)
accordos plena le horas
(ackord fyller timmarna)
le dies son symphonias
(dagarna är symfonier)

Le vita es tu canto
(Livet är din sång)
lassa lo cata momento
(Låt det varje ögonblick)
plenar tote tu camera
(fylla hela ditt rum)
cunar te, mi car puera
(vagga dig, min kära)

Inhala le tonos - le fresc aer
(Andas in tonerna - den friska luften)
nunquam tu spirito va cader
(aldrig kommer din ande falla)
nunquam le musica mutescera
(aldrig kommer musiken tystna)
ma sempre, sempre sonara
(utan alltid, alltid ljuda)




Bunden vers (Rim) av Ken Taurus
Läst 388 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2013-08-29 20:00



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ken Taurus
Ken Taurus