Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Copyright: Christer Foghagen, 2013


Den rhizomatiska staden

den globala staden

enkel geometri

som tvingar,

driver,

allt strävar

uppåt

karriärstegen leder upp

huskroppar växer upp

ekonomiska kalkyler ska peka…



en heterogen stad med hög kopplingsförmåga

en global nod

rhizomatisk?

upp(kopplad) med stigande anseende



dogmatiken är tydlig

att peka upp är rätt

växa till <> tillväxt - peka upp

men också ut

att nå ut

vart?

de höga husen pekar…



likt babels torn kan dessa falla

men staden som når ut…

den staden

kommer upp sig

är då den globala staden (som idé) en rhizomatisk idealtyp?



om en stad faller

(ner)

kan den med enkelhet

glömmas

avfärdas som ett dåligt exempel (den saknade anpassningsförmåga)

ty nya

uppåt- och utåtsträvande kandidater

står där tusen åter




Fri vers av Christer Foghagen VIP
Läst 252 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2013-08-30 11:29



Bookmark and Share


  Jeflea Norma, Diana. VIP
en rotstockar stad det var bra sagt:pekar upp och ut!!!
kram på dig
/Diana.
2013-08-30
  > Nästa text
< Föregående

Christer Foghagen
Christer Foghagen VIP