Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Copyright: Christer Foghagen


Åtta årstider




släkten

jag tittar på fotot av gumman

vi delar gener

hon dog

för mer än femtio år sedan

släktens historia

genom henne vandrar jag

århundrade efter århundrade

bakåt

djupt ner i den norrbottniska myllan

där finns rötter

trådiga och snåriga

bland människor som visste

att quattro stagioni

bara är ett halvt år

(Vivaldi missade nog det)

halva året saknas

fyra årstider av åtta

gör inget år

generation efter generation

halva året

faller i glömska








Fri vers av Christer Foghagen VIP
Läst 264 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2013-08-31 13:23



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Christer Foghagen
Christer Foghagen VIP