Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

torso



en profetisk rörelse

från min kropp

till din

distansen ökar njutningen

när torson vrids

ur led

och mitt ansikte

skådar åt det andra hållet

att vår framtid

ligger bakom oss










Fri vers (Fri form) av Emme Anuelle
Läst 455 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2013-09-03 17:41



Bookmark and Share


  Armo
Fantastisk dikt, en njutning för ögonen och själen; språket, den dualistiska dynamiken, ja fan allt! :)

Tusen applåder
2013-09-04

    ej medlem längre
Som en tavla lämnad i vinden. Ett ögonkast av fysikens under.
2013-09-04

  S.A.I. Steve Lando VIP
suverän
2013-09-04

    ej medlem längre
Dina alster är som konstverk, livsvärk, pärlor, ångestensfyllda pärlband av svett. Älskar hur de griper tag. Du skriver fantastiskt bra.
2013-09-04

  Rochester
Utsökt, gillar förstås att den är så regelbunden betoningsmässigt. "skådar" fungerar utmärkt tycker jag, korresponderar med "profetisk". Underbart för övrigt att rörelsen kan vara "profetisk", ett subtilt men märkvärdigt uttryck. "distansen ökar njutningen" är lite förbryllande. Gillade inte "att" först, men ser nu att det gör att slutet kan läsas dubbeltydigt, vilket ju jag tycker är bra: du ser att framtiden ligger bakom när du ser åt andra hållet/du ser att framtiden ligger bakom för att du ser åt andra hållet.
2013-09-03

  petter rost
Ja välkommen tillbaka Emme, det går att sakna dej här. Men nu är du här igen med din fysiska poesi, vindlande mellan förskjutningar och olika skuggor, bsvärjande, förväntande, sörjande. Som alltid ord av skönhet som lämnar mycket smak kvar i sinnena... en taktil poesi.

Kan inte, som jag uppfattar att vännen X här nedan gör, se dej som dubbel, med Janusansikte - du är ett men med en kapacitet att ta in, internera och uttrycka mer än vad många - eller två - skulle kunna.

En liten undran bara: är det möjligt att byta ordet 'skådar' i tredje raden från slutet mot 'ser' - inte till att förändra innebörden men ge rytmen ett tyngre gung!?
2013-09-03

  Xuvetyn
Som vanligt det kroppsligt förvidna, glad att du inte övergett det nu när du förhoppningsvis tagit upp ditt diktande ånyo. Symboliskt och "profetiskt" sätter en utmärkt agenda för efterföljande text.

Angående "ansikte / skådar åt andra hållet" tänker jag på Janus av någon anledning. Alltså god esoterik, med en smått allvarlig, ur djupet stimulerande kärleksförklaring. Det är snyggt hur du hela tiden utgår från kroppsdelar - köttet - som något av en plattform för det du egentligen vill åstadkomma, vilket tycks vara vacker, talande symbolism.
2013-09-03

  Owe Öst VIP
Köttets makt
2013-09-03
  > Nästa text
< Föregående

Emme Anuelle
Emme Anuelle