Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Jag skall inte gråta

Jag skall inte gråta,
du skall inte få se mig gråta
Jag skall vara stark,
inbillat stark.

Jag skall bygga ett slott
- ett litet leksaksslott,
med murar av papp.

Du skall inte få se mig gråta,
inte se mig svag.

Jag vadderar mitt hjärta,
och bäddar min själ,
i känslokalla kval.

Gråten spränger i mitt svalg,
mina känslor vill ut
- det gör ont!

Du skall inte få se mig gråta,
Naglar skär - en påminnelse
- jag får inte gråta,
jag får inte gråta!

Det gör så ont,
jag vill brista,
jag vill brisera.
Jag vill skrika ut
- allt jag har,
allt som finns kvar av mig!

Mina tårar pressas,
genom dina kalla små händer
- dina trygga händer,
dina lena händer.

Jag vill somna,
somna i din famn
- och aldrig vakna upp!

Jag vaggar - långsamt,
vid ditt sjuka bröst.
Min värld raserar,
en blick skjuter,
tar min själ
- jag vill dö!

Jag vill tappa min kropp,
jag vill tappa allt.
Här - i din famn!

Ett ögonlock faller - - -
en tår vandrar på din bleka kind.

Snälla vakna,
vi måste leva nu
- imorgon kan vi dö!

Min tår faller från din kind,
lägger sig ner och dör.

© georgmoller.se




Fri vers (Fri form) av Georg Möller
Läst 432 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2013-09-03 20:53



Bookmark and Share


  Anna Nyman
Underbar med sitt språk så man kan känna plågan...
2014-12-03

  Jan Widströmer VIP
Som om den unge Werther återuppstått, "Sturm und Drang" idag! Härligt!
2013-09-05

    ej medlem längre
Åh, så sorglig! <3
2013-09-03
  > Nästa text
< Föregående

Georg Möller
Georg Möller