Pronomina har mångfasetterade böjningsmönster och -regler.
Ofta sägs de ersätta något annat ord, men denna beskrivning är något inexakt.
De syftar bakåt eller framåt i kontexten.

" />
Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Pronomina har mångfasetterade böjningsmönster och -regler.
Ofta sägs de ersätta något annat ord, men denna beskrivning är något inexakt.
De syftar bakåt eller framåt i kontexten.




Att dra sig ur ett pronomen


[vore det bättre att inte dra sig framåt?]

som ett långsamt avstånd utan punkter
skingrar sig sakteliga den sköra mystiken

meningen avslöjar sig med pompa och
ståtliga tennsoldater utan moralknivar
som på
fullaste allvar tror gott om rostiga spik,
oägda cykelpumpar eller ingenting alls*

men det ska bara bytas grejer med andra
fram-->
och tillbaka<--
fram-->
och tillbaka<--
och fram-->
till början<-->

för nu ska det bytas grejer med varandra
fram och
tillbaka och
tillbaka och
fram och

när sedan tankarna om en skimrande tandemcykel visar
sig vara ett
pronomen
ställs en något beige container upp vid en oviss utgång
för att bli återfunnen
















[*eftersom tömda ord inte kan dräneras
ställer sig syftet ofta frågande till meningen]




Fri vers av alfa VIP
Läst 724 gånger
Publicerad 2006-03-09 17:31



Bookmark and Share


  Lola
Haha!
Briljant, för tusan!
VI - vivivivivivivivivivivi VI - OSS ...tycker JAG.
Titeln är makalös. Magnet och tankeställare i sig. Slutparentesen är grädde på moset. Snillrikt snidat, mannen!
2006-03-12

  raphaela
En fundersam text som genom pronomens ögon ser något väldigt relativt och större. De adjektivistiska pronomen som står förenat men också kan användas självständigt, å andra sidan de substantivistiska som kan stå som huvudord..lite fantasifullt en metafor över människorna och livet.

Och ja, texten var mycket bra.
2006-03-09

  Ms Lovecraft
Du är ju helt grym! Jag vet vem som ska få hjälpa mig att plugga till grammatiktentan... vi hade genomgång på pronomen idag men det här är så satans mycket bättre! säger meningen och ställer sig frågande till syftet =)
2006-03-09
  > Nästa text
< Föregående

alfa
alfa VIP

Mina favoriter
brus
Lupus
är det hos norén