Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Copyright: Christer Foghagen


Lok över Ölands Alvar






sista rälsbussen

blir den första

att söka

den bortplockade rälsen

i föregångarnas

stenkolsdimmor

den eviga eldaren

på ett förbannat lok

dömd att skyffla och elda

kolet

en aldrig sinande källa

stora alvarets flygande holländare

ett lok

lyssnare berättar

när fåken yr upp snö och skymning

kan man höra loket

vissla

tjuta ut vinden

ödestyngd besättning

öppnar ventilen

och visslan skriker

aldrig mer




Fri vers av Christer Foghagen VIP
Läst 174 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2013-09-05 17:52



Bookmark and Share


    ej medlem längre
A bit-ish ....like...SISYFOS.

(typ)
2013-09-05
  > Nästa text
< Föregående

Christer Foghagen
Christer Foghagen VIP