Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Höst

Hösten kom, jag kunde känna den smyga sig på.
Den kom tyst, så att ingen skulle märka, så att ingen skulle känna.

Känna kylan,känna hur dagarna långsamt blev kortare.
Hur det blev mer grått för varje dag, trotts lövens lekande färger.
Trotts vinden som drog dom med sig i en levande dans.
En vind så fylld av varma färger
och jag undrade, hur kunde den då vara så kall?

Jag ville stänga mitt fönster och dra för gardinen.
Väck mig när det blir vår, ville jag säga.

Jag ville stänga mitt inre fönster. Det som skyddade mig från känslorna som andades höst.

Hösten fanns runt mig, hösten fanns i mig.
Den bar mig, jag bar den

och snart kom vintern....




Fri vers av AstridElisabet
Läst 260 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2013-09-06 08:13



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

AstridElisabet
AstridElisabet