Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Jojk

 



Hösten är nu



Slöjorna som lyfter 
morgonen

några gram kristalliserat
ljus mot det bottenlösa
blå



Det är nu fruktträdets
syrliga sötma

skymd av natten och
dess glimmande oljor

flyttas allt längre bort
från pupillen

närmare horisontens
vilande kropp




Det är nu munnen
djupnar

skänker plats åt 
tungans svalka

klockans allt
blekare ljud



Det vida ögats 
vidd




Fri vers av Ulf Lagerholm
Läst 740 gånger
Publicerad 2013-09-09 23:28



Bookmark and Share


  Gisela Nordell
får mina ögon att sticka
lite och tåras
och älska poesi
2013-12-28

  Sanningsägaren VIP
kan faktiskt instämma i Lodjurets liknelse
Satie... mycket vackra inisjälatoner
fyller du mig som läsare med
Tack Ulf
2013-09-15

  Anita Westin
Väl avvägd naturlyrik! Gillar och känner in jojken!
2013-09-13

  justine fox
så vackert!
2013-09-12

  lodjuret/seglare VIP
Jag inte annat än hålla med den första kommentaren. Du skriver så harmoniskt att det är som att lyssna till något stycke av Eric Satie (klassisk pianomusik) eller att smaka och smutta någon fin exotisk dryck.
2013-09-10

    ej medlem längre
njutbar poesi
2013-09-10
  > Nästa text
< Föregående

Ulf Lagerholm
Ulf Lagerholm