Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

September

Löven virvlar för vinden och börjar anta passionens färg.
Himlen än blå, vissa dagar kalla och grå, men ändå varmt.

De färdiga äpplena njuter jag av varje dag,
liksom naturens skiftningar.

Lite frost i gräs och på tak då morgontimman kommer.

September. Skördetid och trött sol.




Just nu hoppar min katt ut genom fönstret, alldeles nyss var hon uppe i fläkten och dammade ner sig. Trampade fram och åter över skåpen, jag har glas och tallrikar i. Tills hon fann en position att hoppa ner på golvet, efter att ha fått syn på en skata ute på gården.

Jag upp på en stol, för att hjälpa henne ner, då gick hon vidare och flinade åt mig. Vågade inte hoppa ner. Jag flyttade på stolen fram och åter i köket. En åskådare hade skrattat av mina ord till min 3-åriga katt.


Granngården får möss och råttor av henne på kökstrappan.
Jag får fjärilar och en och annan fågel av henne.
"Duktig!" Säger jag och vill bara krypa ur mitt skinn.
Duktig var det ja. Döda oskyldiga djur. Inte jag, men min katt till jägare.


Löven faller
min katt tvättar sig omsorgsfullt i fönstret och tittar belåtet ut. Tränar nog till olympik, för ibland tar hon sådana hopp. Långa dessutom. Speciellt då jag sitter vid datorn.







Vindarna tar vid och de röda äpplena svingas.

Barn hörs och livet fortgår för alla.




Fri vers av Filosofen2
Läst 523 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2013-09-06 17:19



Bookmark and Share


  Julio VIP
fin!
2013-09-07

  Quasimodo
En skön betraktelse av hösten och livet!
2013-09-06
  > Nästa text
< Föregående

Filosofen2
Filosofen2