Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Jag är ensam i London i en vecka eller så men jag kommer alltid vara ensam utan dina armar om mig


Att springa bort från dig

Det är ganska så 

ensamt nu

i den här staden där alla går förbi

och står alldeles för nära inpå

andas mig i nacken 

på tunnelbanan

 

Sitter själv

i ett rum för två

och fryser på natten

skyggar undan igen

som jag gjorde förr

när det är folk i köket

 

Dricker kaffe och läser på café

för att det känns som 

om jag gör något verkligt där, då

 

Fast allt jag gör är längtar

bort

till dig

efter dig

jag vill bara vara med dig

varför gör vi såhär

varför är du inte här

varför är jag inte där

varför får jag inte hålla om dig nu

jag klarar mig inte utan dig

det vet vi båda två

fast att det är jag som ska vara ett äventyr

en som inte kan sitta stilla

 

Så sitter jag hellre stilla

än att springa

utan dig

 




Fri vers av Gerda Johansson
Läst 360 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2013-09-06 21:55



Bookmark and Share


  Carina Bendix
Mycket bra skrivet! Känner igen..
2013-09-06

    Dan Myrbeck
Å så fint skrivet,
berörande!
2013-09-06
  > Nästa text
< Föregående

Gerda Johansson
Gerda Johansson