Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Lördagstankar

Sommarvärme stark sol, soldyrkare ute och fångar strålarna.
Äpplen lyser upp trådkronorna och bladen fyller ut grenarna.


Radion spelar Vart du än går med Stiftelsen. "Om ditt hjärta slår kommer jag vara med dig vännen vart du än går. Om mitt hjärta slår kommer du vara med mig vart jag än går.

Tvätt i maskinen
tvätt på tork och i tummlaren




Lördag

underbar dag

Lyckoskratt





Barfotadans i gräsets sköna blad

Täcken som vädras på balkongen mitt emot


Ständigt på jakt efter nya ord nya utmaningar



Snart mitten av september, snart höst i almanackan men inte här.


Fönsterblecket pryds av min katt, som njuter av livet och spejar ut.


Fönstret öppet och in kommer brisen, in kommer livet.

Molnfritt och gassande sol.

Min första helg efter påbörjad arbetsträning.

Nu börjar livet och det med mig.

Stannar upp återhämtar mig, då jag är ledig, trots hemmet behöver vårdas.


Längtar efter total förändring, ska dit, ska ha riktigt jobb och inte bara praktisera.

Gratis för arbetsgivare, kostnad för kommunerna, som gärna för in fler i denna plan. Fas tre, praktik, arbetsträning... In och göra jobb för andra, ut då ingen behöver dig.


Än har vi de som arbetar och får lön, än har vi de som sliter, men till vilken lön och till vilket pris? Allt för många tvingas vara tysta, annars får de sparken.


Det är lördag och många inom vården tvingas jobba över 12 timmar, allt för många tvingas jobba till sena kvällen för att sen stiga upp tidigt och komma till jobb vid sju.
Vården behövs, vårdpersonal behöver vi vara rädda om. Om de blir sjuka, vem ska då vårda DIG, MIG eller någon annan vanlig?

De som tjänar mycket anses viktigare... Får vård lika snabbt som de vill. En vanlig arbetare får ställa sig snällt i kön och dessutom riskera att få ett trött team.

Har du pengar kan då få vilken vård du vill, men är du fattig så satsar inte sjukvården, trots det finns. Vem ska betala? Allt är pengar och makt ger mer makt.


Himlen är blå, solen skiner och naturen lever.






Fri vers av Filosofen2
Läst 397 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2013-09-07 13:45



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Filosofen2
Filosofen2