Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

mina ögon under täcket

 

 

uppjagat städar vi

likt minröjare

efter kriget

hittar minnen bland ruinerna

torkat blod i betongen

skärvorna

våra vackraste glasljusstakar

som likdelar begravda

i en mental sarkofag

och vi rotar i alla lådor

där vi i mörka vrån förvarat

våra stämplade hjärtan

och ett glömt inkassokrav

för en tågresa

som aldrig blev av

men kanske är det inte för sent

att resa på nytt

nu när jag slutat dricka

och börjat hungra

hungra så att jag vill slicka

dammet från alla ytor

och flottet från våra fönster och spegelglas

tills dom glänser

förföriskt

i ett ögonblick

då jag kan se igen

eftersom du åter hittat

mina ögon under täcket

 

 




Fri vers av H som i Harakka
Läst 404 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2013-09-10 17:39



Bookmark and Share


  Anoo Niskanen VIP
Bra rytm. Tycker om energin.
2013-09-18

  Marianne Räf
Det lyser igenom dikten hur
hungrig du var då du skrev
den. Målande!
2013-09-10
  > Nästa text
< Föregående

H som i Harakka
H som i Harakka