Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

"VILKEN JÄVLA BLUFF JAG ÄR!"

Han såg honom varje morgon vilken satt på en kartongbit, ihopsjunken i flera lager av smutsiga och gråaktiga kläder utanför T-banestationen.

Han tittade inte på folk. Han orkade inte lyfta blicken och iaktta förbipasserande. Då han lyfte blicken blickade han människorna med tomma ögon. Han såg ibland sorgsen ut, ibland förbannad, ibland revanschsugen, ibland mordiskt. Han såg framförallt övergiven ut. Han verkade lika gammal som honom.


Varje gång han böjde sig över hans plastskål för att kasta ner några mynt tänkte han: vilken jävla bluff jag är som tjänar tusentals kronor varje månad och skänker några spänn till dessa gatutiggare som ofta är lika gamla som jag vilka inte fått, i motsats till det jag fått, en chans för ett värdigt liv.




Fri vers (Fri form) av Samuel E. Rajeus VIP
Läst 447 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2013-09-10 22:54



Bookmark and Share


    snöö
Här har du fångat den rätta känslan som nog delas av många. Bra text
2014-05-14

  Samuel E. Rajeus VIP
Varmt tack för ditt värdefulla inlägg Eva!
Visst är det så. Det finns inte rätt och fel på individnivå.
Men det är definitivt något fel med världen.
MVH
Samuel
2013-09-11

  Eva Akinvall (emca~vargkvinnan)
Tankeväckande skriftat!
Ja, väckte en del tankar i mig.
Som att
Den väl valda titelns starka utrop så fångar en känsla som kan väckas av ett dåligt samvete. Och frågan om dåligt samvete är till någon nytta. Hjälper det honom, den fattige utslagne. Var hamnar fokus..?
Risken är att vi vänder blicken bort, går förbi, inte vill se. T o m blir irriterade på denne som sitter där och tigger..! Ja, så har jag själv kunnat känna..,
Det är sällan jag lägger pengar där... Vet ej varför, men det tål att funderas på... är det för att jag inte trivs i rollen som någon barmhärtig överhet.
Det är också en frustration över att det ser ut så här. Att människor ska behöva ha det så. Och det ökar.. Det måste ändå vara något man politiskt ska göra något åt. Men det är ju en lång kamp. Och denne man behöver ju mat för dagen.. Just nu.
Nej, du är ingen bluff. Men känslan, den dåliga kan väckas. Naturligt är det.
Dock, du är lika mycket värd som andra människor. Och jag med. Och han med. Men vi som inte sitter där har ett större ansvar... en större möjlighet att göra något åt det.. frågan är vad.
Tack för din text!
2013-09-11

  Samuel E. Rajeus VIP
Anita!
Kom gärna med "petandet".
Låt höra.
Jag har tänkt vidare och kommer att utveckla texten.
Så kom igen.
Tack
Samuel ;)
2013-09-11

  Anita Westin
Detta samvete som sticker i en hur man än gör. Stark text. Jag kan dock tänka mig att peta i den. Men avstår, det får du göra själv. Om du vill. För jag gillar texten!
2013-09-11

  peter markurth
sant
2013-09-10
  > Nästa text
< Föregående

Samuel E. Rajeus
Samuel E. Rajeus VIP